logo-samandehi

اخبار

پیامِ DLM - ویژه پشتیبانی آزمون کارشناسی ارشد 98

گروه: اخبار گروه DLM
۱۳ بهمن ۱۳۹۷
پیام شماره 1:
 
عضو گرامی خانواده بزرگ DLM
 
به شما بابت تلاش چندماهه تان خداقوت عرض می کنیم.
 
لطفا به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که:
 
یک ماه آخر بسیار مهم است.
 
ممکن است جزو دسته ای باشید که طبق برنامه دارید پیش می روید،
 
ممکن است جزو دسته ای باشید که با خود می گویید کاش کنکور زودتر برگزار شود یه نفسی بکشیم،
 
ممکن است جزو دسته ای باشید که با خود می گویید کاش کنکور یه کمی دیرتر برگزار می شد،
 
.
 
.
 
.
 
به هر حال،
 
لطفاً خواهشاً حتماً
 
توجه داشته باشید یک ماه آخر بسیار سرنوشت ساز و مهم است.
 
هستند کسانی که (در سال های گذشته) چند ماه خوب درس خوانده اند و در یک ماه آخر یا به اصطلاح «بریده اند» و نتوانسته اند با قدرت و انگیزه قبلی ادامه دهند یا مغرور و از قبولی خود مطمئن شده اند و یک ماه آخر را به اصطلاح «شُل کرده اند» و با کمی بی تفاوتی ناشی از اطمینان سپری کرده اند و متاسفانه نتوانسته اند در نهایت نتیجه دلخواه را کسب کنند.
 
و از طرف دیگر
 
هستند کسانی که شاید دیرتر شروع کرده باشند اما با تلاش و پشتکار در یک ماه آخر خود را رسانده اند و نتیجه دلخواه خود را کسب نموده اند.
 
 
 
و اما در یک ماه مانده به کنکور چه کارهایی باید انجام دهیم؟
 
1-    اولاً سعی کنید ساعات مطالعه خود را به 12 تا 15 ساعت در روز برسانید. (البته اگر شرایط کاری و زندگی به شما این اجازه را می دهد.)
 
2-    کار بسیار مهمی که باید در یک ماه آخر انجام دهید زدن تست های کنکور سال های گذشته است. سعی کنید از 8 صبح (همانطوری که در کنکور اصلی خواهد بود) شروع به زدن تست های سال های گذشته کنید.
 
 
 
به چند نکته توجه داشته باشید:
 
-    شرایط کنکور را در هنگام زدن تست های کنکورهای گذشته بازسازی کنید. حتی خوب است از همین حالا لباسی را که می خواهید در جلسه کنکور به تن داشته باشید انتخاب نمایید و هر روز به هنگام پاسخگویی به سوالات کنکورهای سال های گذشته آنرا بپوشید.
 
به درس ها به همان ترتیبی که قصد دارید در کنکور اصلی پاسخ دهید، پاسخ دهید.
 
و ...
 
-    در طول ساعاتی که به پاسخگویی هر سال کنکور مشغولید به هیچ عنوان از سرِ جای خود بلند نشوید و استراحت نکنید. پس از اتمام پاسخگویی نیز بدون اینکه استراحت کنید بروید پاسخ ها را بررسی کنید و سوالاتی را که پاسخ نداده اید یا اشتباه پاسخ داده اید حتما همان موقع یاد بگیرید. این فرایند چند ساعت به  طول خواهد انجامید.
 
مغز شما باید عادت کند در تمام طول آزمون، ماکسیمم راندمان را داشته باشد و قدرت تداعی و استدلال خود را حفظ کند.
 
پس قرار شد بلافاصله پس از اتمام پاسخگویی، تست هایی را که نتوانسته اید پاسخ دهید یا غلط پاسخ داده اید و (خدای ناکرده) نمره منفی آوردید  باید همان موقع یاد بگیرید.
 
سپس می توانید از جای خود بلند شوید، آبی بنوشید و کمی استراحت کنید.
 
این تمرین بسیار مهم و مفید است و کمک می کند ذهن شما در سرتاسر زمان آزمون، Fresh باقی بماند.
 
-    بهتر است پاسخ های خود را با مداد مشکی پررنگ وارد پاسخنامه کنید. توجه داشته باشید وارد کردن هر پاسخ در پاسخنامه چند ثانیه طول می کشد و این یعنی در کل، بیش از 5 دقیقه از زمان کنکور شما به این کار اختصاص می یابد. اگر وقتی به کنکورهای سال های گذشته پاسخ می دهید آنها را وارد پاسخنامه نکنید و فقط کنار گزینه صحیح تیک بزنید عملاً این 5 دقیقه را مدنظر قرار نداده اید.
 
-    بهتر است هدف گذاری خود را نه براساس بیشترین پاسخ صحیح بلکه بر اساس کمترین پاسخ غلط ترسیم نمایید.
 
(معمولاً کارنامه نفرات برگزیده کنکور «سفیدتر» از کارنامه شرکت کنندگانی است که اصلاً مجاز به انتخاب رشته نشده اند! و این نشان می دهد خطر نمره منفی تهدید غالبی است که نمرات مثبت را زائل می کند و باعث سقوط آزاد درصدها می گردد.)
 
علاوه بر این، به این ترتیب ناخودآگاه مغز شما تلاش می کند بیشتر و بهتر یاد بگیرد تا به سوالات بیشتری بتوانید با اطمینان پاسخ دهید.
 
-    به سوالات (به خصوص در دروس حل کردنی) به همان ترتیبی که در دفترچه آورده شده پاسخ ندهید.
 
گاهی طراحان به منظور ایجاد تمایز بین شرکت کنندگان آماتور کنکور و داطلبان حرفه ای، سوالات مشکل را در ابتدا قرار می دهند و سوالات آسان را در انتها.
 
اگر به سوالات به همان ترتیبی که طراحان در اختیار شما قرار داده اند پاسخ دهید در واقع در دام آنها افتاده اید به سه دلیل:
 
یکی بخش مهمی از قوای ذهنی خود را در همان ابتدا خرج کرده اید و استرس هم گرفته اید و بعد از حل چند سوال احساس می کنید که گوش هایتان سُرخ شده، روی پیشانیتان عرق نشسته و مغزتان، نبض می زند!
 
دوم اینکه مثلا یک ربع از وقت آزمون (یا وقتی را که به آن درس باید اختصاص دهید) گذشته و مثلا با افتخار به 3 سوال سخت پاسخ داده اید! (در حالیکه باید در این مدت به 7 سوال متوسط و آسان پاسخ می دادید)
 
دلیل سوم که بسیار مهم است اینکه سوالات کنکور (به خصوص در آزمون سراسری) استاندارد و نرمال طراحی می شوند؛ بدین معنا که مثلا اگر 30 سوال مطرح می گردد حداقل 15 تای آن متوسط، حدودا 4 تای آن آسان، 1 عدد بسیار آسان و 5 یا 6 عدد سخت و 2 یا 3 عدد هم بسیار سخت خواهد بود.
 
حالا اگر طراح (عمداً یا سهواً) سوالات سخت را در ابتدا قرار داده باشد و شما هم از ابتدا بروید و به آنها پاسخ دهید، این باعث می شود بخش مهمی از قوای مغزی شما مصرف گردد. حالا سوالات متوسط برای شما سخت جلوه می کند، سوالات آسان، متوسط و سوالات بسیار آسان، در حد آسان. (یعنی یک Level  بالاتر)
 
اگر برایتان پیش آمده که راه حل سوالی را بلد هستید و بارها به آن سبک سوال پاسخ داده اید و در جلسه کنکور هم با خوشحالی آنرا حل می کنید اما ناگهان می بینید جواب شما در هیچ یک از چهار گزینه وجود ندارد و بر می گردید و دوباره حل می کنید و می بینید در یک منفی اشتباه ضرب کرده بودید و ... احتمالا در چنین دامی افتاده اید. یعنی ابتدا سوالات سخت را حل کرده اید، قوای مغزی تان تحلیل رفته و حالا برای حل سوالات آسان هم باید بیش از آن چه که لازم است فکر کنید و وقت بگذارید.
 
اما راه حل چیست؟
 
از ابتدا که دفترچه را به شما دادند نرويد سراغ حل تست ها. (بیشتر در مورد دروس با ماهیت ریاضی و حل کردنی؛ اگرچه برای دروس تئوریک و حفظی هم از آنجائیکه برخی سوالات تحلیلی و استنباطی طراحی می گردند نیاز به تامل و تمرکز دارند.)
 
ابتدا به هر درسی وارد شدید یکی دو دقیقه به سوالات آن از ابتدا تا انتها نگاه کنید، سوالات را بررسی کنيد و کنار هريک درجه سختی آنرا يادداشت کنيد.
 
(خيلی آسان،آسان،متوسط،سخت،خيلی سخت)
 
                                 يا
 
                         (5،4،3،2،1)
 
سپس به سوالات خيلی آسان پاسخ دهيد و آنها را وارد پاسخنامه نماييد.
 
پس از آن به سوالات آسان پاسخ دهيد و وارد پاسخنامه نماييد.
 
و پس از آن به سوالات متوسط.
 
تا اینجا حدودا 70 درصد کسب کرده اید.
 
اینجا مقطع تعیین کننده ای است. می توانید با پاسخ غلط به دو دسته باقیمانده (سخت و خیلی سخت) نمره منفی بگیرید و 70 خود را به 40 یا 30 تنزل دهید یا با پاسخ صحیح به آنها 70 خود را به 80 و 90 و ... ارتقا دهید.
 
در این مرحله باید یک نگاهی به ساعت خود بیندازید. اگر هنوز از وقتی که برای آن درس درنظر گرفته اید باقی مانده می توانید سعی نمایید سوالات سخت را پاسخ دهید. (قائدتاً برای دروسی که پک های DLM را مطالعه کرده باشید) سوالات سخت را نیز بایستی پاسخ دهید و اتفاقا تفاوت دی.ال.امی ها با دیگران درر  درصدهایی که کسب می کنند از همینجا نشات می گیرد.
 
اما حتی اگر هنوز هم وقت باقی مانده بهتر است سوالات خیلی سخت را پاسخ ندهید. به سراغ درس بعدی بروید و شروع به پاسخ به سوالات آسان آن کنید.
 
در انتها اگر وقتی باقی ماند برخواهید گشت.
 
توجه داشته باشید که کسی برای حل بسیار مبتکرانه یک سوال پیچیده در کنکور به شما جایزه نمی دهد. بلکه نتیجه کنکور شما به تعداد تست های صحیحی است که پاسخ می دهید. پس به جای پاسخ به 1 تست مشکل، 5 تست آسان را حل کنید.
 
و به جای حل شیک و ژیگولی مثلا یک تست استعداد و آمادگی تحصیلی یا ریاضی در 9 سطر ، با عددگذاری و صدق گزینه و روش های خلاقانه و ... (اگر می شود) پاسخش را بدهید و بروید تست بعد.
 
این آموزش ها را باید در این یک ماه باقی مانده بر روی تست های 10 ساله کنکور تمرین کنید تا سرِ جلسه آزمون رفتار مناسب با هر تستی در ذهن شما ملکه شده باشد.
 
 
 
-    پس هر روز از 8 صبح شروع کنید یکی از سال های کنکور را بزنید و ایرادات خود را هم برطرف کنید و مابقی وقت خود را به ادامه مطالعه پک ها و نیز مطالعه مطالب تکمیلی که در صفحه مربوط به رشته شما در اختیار شما عزیزان قرار داده شده اختصاص دهید.